Meslek Yüksekokulu
Adalet

Ders Bilgileri

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
ADL234 Bahar 2 0 2 2

Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili Türkçe
Türü Seçmeli
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları )
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar Yok
Staj Durumu Yok
Amacı Günümüzün değişen koşulları çerçevesinde kalitenin rekabet açısından önemini vurgulayarak öğrencilerde kalite bilinci ve teknikleri ile ilgili bir altyapı oluşturmak.
İçeriği İşletmelerde kalite kavramı ve kalite yönetimi ile ilgili yürütülen çalışmalar

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Öğrenciler işletmelerde kalite ile ilgili sorunları daha iyi anlama becerisi kazanır.
2 Öğrenciler kalite yönetimi teknikleri sayesinde bu sorunlara çözüm geliştirebilme becerisi kazanır.
3 Öğrenciler kalitenin yönetim açısından önemini bilir.
4 Öğrenciler işletmelere rekabet avantajı sağlamak için kalitenin önemini bilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Kalitenin Tanımı ve Özellikleri Konu anlatımı
2 Toplam Kalite Yönetimi Konu anlatımı
3 Toplam Kalite Yönetimi ve İşletme Stratejisi Konu anlatımı
4 Toplam Kalite Yönetiminde İnsan Faktörü Konu anlatımı
5 İnsan Kaynakları-Kalite İlişkisi Konu anlatımı
6 Ekip Çalışması-Kalite Kontrol Çemberleri / Takım Çemberleri-Takım Çalışması Konu anlatımı
7 Toplam Kalite Yönetiminde Planlama, Örgütleme ve Kontrol Konu anlatımı
8 Ara Sınav Sınav
9 Toplam Kalite Yönetiminde Liderlik Konu anlatımı
10 Motivasyon, Ödül, Tanınma Konu anlatımı
11 Çalışan Katılımı Konu anlatımı
12 Toplam Kalite Yönetiminde Değişim Yönetimi Konu anlatımı
13 Toplam Kalite Yönetiminde Eğitim Konu anlatımı
14 Kalite Güvence Sistemleri Konu anlatımı
15 Ülkeler ve Toplam Kalite Yönetimi Konu anlatımı
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 %40 Ara Sınav Ara Sınav
2 %60 Son Sınav Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Öğrenciler işletmelerde kalite ile ilgili sorunları daha iyi anlama becerisi kazanır. 15͵16͵17 1͵2
2 Öğrenciler kalite yönetimi teknikleri sayesinde bu sorunlara çözüm geliştirebilme becerisi kazanır. 15͵16͵17 1͵2
3 Öğrenciler kalitenin yönetim açısından önemini bilir. 15͵16͵17 1͵2
4 Öğrenciler işletmelere rekabet avantajı sağlamak için kalitenin önemini bilir. 15͵16͵17 1͵2
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
1 Ders Süresi 14 2 28
2 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
3 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
4 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
5 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
6 Atölye 0 0 0
7 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
8 Ara Sınav 1 1 1
9 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ödev 0 0 0
11 Ara Proje 0 0 0
12 Ara Uygulama 0 0 0
13 Son Proje 0 0 0
14 Son Uygulama 0 0 0
15 Son Sınav için Hazırlık 1 1 1
16 Son Sınav 1 1 1
  60