Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi
Kuruluş Bilgileri |
---|
Gıda Teknolojisi bölümüne 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlanmıştır. |
Kazanılan Derece |
---|
Programı başarıyla tamamlayan mezunlara GIDA TEKNİKERLİĞİ alanında ön lisans diploması verilir. |
Derecenin Seviyesi |
---|
Ön Lisans |
Kabul ve Kayıt Şartları |
---|
Bu programa kabul edilebilmek için üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmak gerekir. Program YGS-4 puan türünden öğrenci kabul etmektedir. |
Önceki Öğrenmenin ( formal, in-formal, non-formal ) Tanınması Hakkında Kurallar |
---|
Programa yatay ve dikey geçiş ile gelen öğrenciler daha önce aldıkları önlisans ve lisans derslerinden başarılı olduklarından yönetim kurulu kararı ile muaf tutulabileceklerdir. |
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları |
---|
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için öğrenciler 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek. |
Program Profili |
---|
Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte gıda bilimi ve teknolojisi konusunda bilgi ve beceri sahibi; gıda maddelerinin sağlıklı olarak üretilmesi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması ve servis edilmesi aşamalarında; gıda kalite kontrol laboratuarlarında ve hizmetlerinde ara eleman olarak çalışabilecek gıda teknikeri yetiştirmektir. |
Mezunların İstihdam Profilleri |
---|
Gıda Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Gıda sektörünün üretim, işleme hizmeti veren firmalarda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler. |
Üst Derece Programlarına Geçiş |
---|
Programı tamamlayan ve yeterli DGS puanına sahip mezunlar ilgili bölümlere dikey geçiş yapabilirler. |
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme |
---|
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Toros Üniversitesi Ön-Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine uygun olarak “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. |
Mezuniyet Koşulları |
---|
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek. |
Çalışma şekli |
---|
Tam Zamanlı |
Bölüm Olanakları |
---|
Bölüm öğrencileri Toros Üniversitesi Rektörlüğünün sunduğu her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde ve kulüp faaliyetlerinde yer alabilmektedir. Bu olanaklar ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Bunun yanı sıra bölümümüzde kurulan çeşitli kulüpler bulunmaktadır. Öğrenci ilgi alanı doğrultusunda bunlara yönelebilmektedir. Çeşitli konularda düzenlenen sempozyum, kongre ve paneller, fakültemize davet edilen konuşmacılar aracılığıyla ve işyeri stajları ile öğrencilerimizin aldıkları teorik bilginin yanı sıra uygulamayı da yakından takip edebilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca, futbol, basketbol, voleybol vb. spor dallarında da takımlarda yer alma şansları bulunmaktadır. |
Adres ve İletişim Bilgileri | |
---|---|
Bölüm Başkanı | Öğr. Gör. KAMURAN ÖZTOP |
Bölüm Diploma Eki / AKTS Koordinatörü | Öğr. Gör. KAMURAN ÖZTOP |
Adres | Toros Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı Bahçelievler Merkez Kampüsü |
Posta Kodu | 33140 |
Telefon | +90 324 325 33 00 |
Fax | +90 324 325 33 01 |
Web Adresi | https://bologna.toros.edu.tr |
E-Posta | [email protected] |
Ülke | Türkiye Cumhuriyeti |
İl | Mersin |
İlçe | Yenişehir |