# |
|
Program Çıktıları |
1 |
TYYÇ |
Gıda maddelerini ve bileşenlerini tanımak, sağlık açısından önemini bilmek |
- ►Bilgi ►52-Mühendislik Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir
- ►Bilgi ►5-Ön Lisans Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç - gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma
|
2 |
TYYÇ |
Gıda zincirinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri ve korunma tedbirlerini bilmek ve uygulamak
|
- ►Beceri ►5-Ön Lisans Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme
- ►Bilgi ►52-Mühendislik Temel mühendislik bölümleriyle ilgili temel kavramlara sahiptir
|
3 |
TYYÇ |
Gıda üretim aşamalarını bilmek ve çıkabilecek sorunlara çözüm geliştirebilmek |
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
- ►Beceri ►52-Mühendislik Mühendislik problemlerinin incelenmesi için deney yapma, veri toplama, toplanan verilerin sunumu ve temel yorumunu yapar
|
4 |
TYYÇ |
Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilmek ve uygulamak |
- ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme
- ►Beceri ►52-Mühendislik Temel mühendislik bakış açısı ile alanında tanımlanan mühendislik problemlerini kavrar ve çözümlerini yapar
|
5 |
TYYÇ |
Temel gıda analizlerini yapmak ve yorumlamak |
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
|
6 |
TYYÇ |
Numuneyi analize hazırlamak |
- ►Beceri ►52-Mühendislik Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar
- ►Bilgi ►5-Ön Lisans Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç - gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
|
7 |
TYYÇ |
Kalitatif (nitel) ve kantitatif (nicel) analizleri yapmak ve yorumlamak |
- ►Beceri ►5-Ön Lisans Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme
- ►Beceri ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
|
8 |
TYYÇ |
Gıda katkı maddelerini tanımak, etkilerini ve kullanımlarını bilmek |
- ►Beceri ►5-Ön Lisans Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme
- ►Beceri ►52-Mühendislik Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar
|
9 |
TYYÇ |
Yönetmelik ve mevzuatlara ulaşma, okuma ve yorumlama yeteneğinde olmak
|
- ►Yet - Alan ►52-Mühendislik Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma
|
10 |
TYYÇ |
Gıdalara uygulanan temel işlemleri yapmak ve yorumlamak
|
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
- ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur
|
11 |
TYYÇ |
Gıda Teknolojisi alanında edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilmek
|
- ►Yet - İlet ►5-Ön Lisans Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde olduğunu alanındaki mesleki ve akademik gelişmeleri izleyerek gösterir, kendini sürekli yeniler
|
12 |
TYYÇ |
Gıda Teknolojisi alanında sorunları algılayarak yorumlar yapabilmek ve çözüm önerileri getirmek
|
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma
|
13 |
TYYÇ |
Kalite, gıda güvenliği, çevre bilinci, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olmak
|
- ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Yaşamboyu öğrenme bilinci kazanmış olma
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur
|
14 |
TYYÇ |
Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilmek
|
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma
- ►Yet - Alan ►52-Mühendislik Mühendislik uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir
|
15 |
TYYÇ |
Gıda Teknolojisi alanında kendi öğrenme gereksinimini belirleyebilmek, değişime ve yeniliğe karşı açık olmak, araştırma yapabilmek ve edindiği bilgileri uygulayabilmek
|
- ►Yet - Bağ ►5-Ön Lisans Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme
- ►Beceri ►52-Mühendislik Temel mühendislik bakış açısı ile alanında tanımlanan mühendislik problemlerini kavrar ve çözümlerini yapar
- ►Yet - Bağ ►52-Mühendislik Mühendislik takımlarında veya bireysel çalışır
|