# |
|
Programme Outcomes |
1 |
NQF-HETR |
To know the importance of foodstuffs and their components, the importance of foods in terms of health |
- ►Bilgi ►52-Mühendislik Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir
- ►Bilgi ►5-Ön Lisans Possess theoretical and practical knowledge supported by textbooks with updated information, practice equipments and other resource on basic level based on qualifications gained at secondary education level
|
2 |
NQF-HETR |
To know and apply physical, chemical and microbiological hazards and protection measures in food chain |
- ►Beceri ►5-Ön Lisans Interpret and evaluate data, define problems, do analysis, produce solutions based on proof with using basic level knowledge and practices gained within the field
- ►Bilgi ►52-Mühendislik Temel mühendislik bölümleriyle ilgili temel kavramlara sahiptir
|
3 |
NQF-HETR |
To know the stages of food production and to develop solutions to problems |
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
- ►Beceri ►52-Mühendislik Mühendislik problemlerinin incelenmesi için deney yapma, veri toplama, toplanan verilerin sunumu ve temel yorumunu yapar
|
4 |
NQF-HETR |
To know and apply the hygiene and sanitation rules |
- ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Evaluate the acquired knowledge and skills at basic level within the field with a critical approach, determine and respond to learning needs
- ►Beceri ►52-Mühendislik Temel mühendislik bakış açısı ile alanında tanımlanan mühendislik problemlerini kavrar ve çözümlerini yapar
|
5 |
NQF-HETR |
To make and interpret basic food analysis |
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess social, scientific, cultural and ethic values on the stages of gathering, implementation and release of the results of data related to the field
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
|
6 |
NQF-HETR |
Preparing the sample for analysis |
- ►Beceri ►52-Mühendislik Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar
- ►Bilgi ►5-Ön Lisans Possess theoretical and practical knowledge supported by textbooks with updated information, practice equipments and other resource on basic level based on qualifications gained at secondary education level
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
|
7 |
NQF-HETR |
To make qualitative and quantitative analysis |
- ►Beceri ►5-Ön Lisans Interpret and evaluate data, define problems, do analysis, produce solutions based on proof with using basic level knowledge and practices gained within the field
- ►Beceri ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
|
8 |
NQF-HETR |
To know food additives, to know their effects and uses |
- ►Beceri ►5-Ön Lisans Interpret and evaluate data, define problems, do analysis, produce solutions based on proof with using basic level knowledge and practices gained within the field
- ►Beceri ►52-Mühendislik Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar
|
9 |
NQF-HETR |
To be able to reach to the regulations, read and interpret |
- ►Yet - Alan ►52-Mühendislik Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess social, scientific, cultural and ethic values on the stages of gathering, implementation and release of the results of data related to the field
|
10 |
NQF-HETR |
To make and interpret the basic processes applied to food |
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
- ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Evaluate the acquired knowledge and skills at basic level within the field with a critical approach, determine and respond to learning needs
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur
|
11 |
NQF-HETR |
To be able to transfer his / her thoughts and suggestions on the level of knowledge and skills acquired in the field of Food Technology |
- ►Yet - İlet ►5-Ön Lisans Transfer the ideas based on the basic knowledge and skills acquired within the field through written and oral communication
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde olduğunu alanındaki mesleki ve akademik gelişmeleri izleyerek gösterir, kendini sürekli yeniler
|
12 |
NQF-HETR |
To be able to interpret the problems in the field of Food Technology and make solutions |
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess sufficient consciousness about the issues of universality of social rights, social justice, quality, cultural values and also, environmental protection, worker's health and security
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess social, scientific, cultural and ethic values on the stages of gathering, implementation and release of the results of data related to the field
|
13 |
NQF-HETR |
To have sufficient awareness about quality, food safety, environmental awareness, occupational health and safety |
- ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Gain awareness of lifelong learning
- ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur
|
14 |
NQF-HETR |
To have professional and ethical responsibility |
- ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess sufficient consciousness about the issues of universality of social rights, social justice, quality, cultural values and also, environmental protection, worker's health and security
- ►Yet - Alan ►52-Mühendislik Mühendislik uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir
|
15 |
NQF-HETR |
To be able to determine their own learning needs in food technology, to be open to change and innovation, to be able to do research and to apply the acquired knowledge |
- ►Yet - Bağ ►5-Ön Lisans Take responsibility as a team member in order to solve unexpected complex problems faced in the implementations within the field
- ►Beceri ►52-Mühendislik Temel mühendislik bakış açısı ile alanında tanımlanan mühendislik problemlerini kavrar ve çözümlerini yapar
- ►Yet - Bağ ►52-Mühendislik Mühendislik takımlarında veya bireysel çalışır
|