Vocatıonal School
Food Technology

# Programme Outcomes
1 NQF-HETR To know the importance of foodstuffs and their components, the importance of foods in terms of health
  • ►Bilgi ►52-Mühendislik Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir
  • ►Bilgi ►5-Ön Lisans Possess theoretical and practical knowledge supported by textbooks with updated information, practice equipments and other resource on basic level based on qualifications gained at secondary education level
2 NQF-HETR To know and apply physical, chemical and microbiological hazards and protection measures in food chain
  • ►Beceri ►5-Ön Lisans Interpret and evaluate data, define problems, do analysis, produce solutions based on proof with using basic level knowledge and practices gained within the field
  • ►Bilgi ►52-Mühendislik Temel mühendislik bölümleriyle ilgili temel kavramlara sahiptir
3 NQF-HETR To know the stages of food production and to develop solutions to problems
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
  • ►Beceri ►52-Mühendislik Mühendislik problemlerinin incelenmesi için deney yapma, veri toplama, toplanan verilerin sunumu ve temel yorumunu yapar
4 NQF-HETR To know and apply the hygiene and sanitation rules
  • ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Evaluate the acquired knowledge and skills at basic level within the field with a critical approach, determine and respond to learning needs
  • ►Beceri ►52-Mühendislik Temel mühendislik bakış açısı ile alanında tanımlanan mühendislik problemlerini kavrar ve çözümlerini yapar
5 NQF-HETR To make and interpret basic food analysis
  • ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess social, scientific, cultural and ethic values on the stages of gathering, implementation and release of the results of data related to the field
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
6 NQF-HETR Preparing the sample for analysis
  • ►Beceri ►52-Mühendislik Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar
  • ►Bilgi ►5-Ön Lisans Possess theoretical and practical knowledge supported by textbooks with updated information, practice equipments and other resource on basic level based on qualifications gained at secondary education level
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
7 NQF-HETR To make qualitative and quantitative analysis
  • ►Beceri ►5-Ön Lisans Interpret and evaluate data, define problems, do analysis, produce solutions based on proof with using basic level knowledge and practices gained within the field
  • ►Beceri ►52-Mühendislik Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
8 NQF-HETR To know food additives, to know their effects and uses
  • ►Beceri ►5-Ön Lisans Interpret and evaluate data, define problems, do analysis, produce solutions based on proof with using basic level knowledge and practices gained within the field
  • ►Beceri ►52-Mühendislik Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar
9 NQF-HETR To be able to reach to the regulations, read and interpret
  • ►Yet - Alan ►52-Mühendislik Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir
  • ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess social, scientific, cultural and ethic values on the stages of gathering, implementation and release of the results of data related to the field
10 NQF-HETR To make and interpret the basic processes applied to food
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
  • ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Evaluate the acquired knowledge and skills at basic level within the field with a critical approach, determine and respond to learning needs
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur
11 NQF-HETR To be able to transfer his / her thoughts and suggestions on the level of knowledge and skills acquired in the field of Food Technology
  • ►Yet - İlet ►5-Ön Lisans Transfer the ideas based on the basic knowledge and skills acquired within the field through written and oral communication
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde olduğunu alanındaki mesleki ve akademik gelişmeleri izleyerek gösterir, kendini sürekli yeniler
12 NQF-HETR To be able to interpret the problems in the field of Food Technology and make solutions
  • ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess sufficient consciousness about the issues of universality of social rights, social justice, quality, cultural values and also, environmental protection, worker's health and security
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır
  • ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess social, scientific, cultural and ethic values on the stages of gathering, implementation and release of the results of data related to the field
13 NQF-HETR To have sufficient awareness about quality, food safety, environmental awareness, occupational health and safety
  • ►Yet - Öğr ►5-Ön Lisans Gain awareness of lifelong learning
  • ►Yet - Öğr ►52-Mühendislik Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur
14 NQF-HETR To have professional and ethical responsibility
  • ►Yet - Alan ►5-Ön Lisans Possess sufficient consciousness about the issues of universality of social rights, social justice, quality, cultural values and also, environmental protection, worker's health and security
  • ►Yet - Alan ►52-Mühendislik Mühendislik uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir
15 NQF-HETR To be able to determine their own learning needs in food technology, to be open to change and innovation, to be able to do research and to apply the acquired knowledge
  • ►Yet - Bağ ►5-Ön Lisans Take responsibility as a team member in order to solve unexpected complex problems faced in the implementations within the field
  • ►Beceri ►52-Mühendislik Temel mühendislik bakış açısı ile alanında tanımlanan mühendislik problemlerini kavrar ve çözümlerini yapar
  • ►Yet - Bağ ►52-Mühendislik Mühendislik takımlarında veya bireysel çalışır