Ön Koşulu Olan Ders( ler ) |
Yok |
Dili |
Türkçe |
Türü |
Zorunlu |
Seviyesi |
Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) |
Öğr. Gör. Onur Cevdet ALTUN |
Öğretim Sistemi |
Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar |
Yok |
Staj Durumu |
Yok |
Amacı |
Menü yönetim ve denetimi konularında bilgi ve beceri kazanarak, her kuruluş ve hedef tüketiciye yönelik makro ve mikro besin ögesi ihtiyaçlarına uygun menüler planlayabilme becerisini kazandırmak.
|
İçeriği |
Menü planlamanın önemi ve yararları, menü planlamada göz önünde bulundurulması gereken etmenler, menü modeli geliştirme aşamaları ve ilkeleri, kreşlere yönelik menü planlama, işçilere yönelik menü planlama, huzurevlerine yönelik menü planlama, vejeteryan ve beslenmesinde çeşitli özelliklere dikkat eden bireyler için menü planlama, sporcular için menü planlama, diyet menüleri planlama ve her bir özel grup için menü değerlendirmesi. |
# |
Konular |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Toplu beslenmenin tanımı ve önemi, yeterli ve dengeli beslenmede menü planlamanın önemi, menü çeşitleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
2 |
Menü planlamada göz önünde bulundurulması gereken etmenler |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
3 |
Menü modeli geliştirme aşamaları ve ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
4 |
Okul öncesi dönem çocuklara yönelik menü planlama ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
5 |
Kreş, anaokulu ve tam gün eğitim veren okul menülerinin değerlendirilmesi ve menü planlama uygulaması |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
6 |
Huzurevlerine yönelik menü planlama ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
7 |
İşçilere yönelik menü planlama ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
8 |
Ara sınav |
Sorular ve cevaplar |
9 |
Sporculara yönelik menü planlama ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
10 |
Vejetaryen ve çeşitli beslenme alışkanlıklarına yönelik menü planlama ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
11 |
Sporcular, vejetaryenler için hazırlanan menülerin değerlendirilmesi ve menü planlama uygulaması |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
12 |
Diyet menüleri planlama ilkeleri, hastaneler için menü planlama uygulaması |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
13 |
Toplu yemek menüleri planlama |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
14 |
Huzurevlerine yönelik menü planlama ilkeleri |
Tartışma, soru cevap ve sözel anlatım,örnek olay |
15 |
|
|
16 |
Son Sınav |
Sorular ve cevaplar |