Meslek Yüksekokulu
Ağız Ve Diş Sağlığı

Ders Bilgileri

İKRAM HİZMETLERİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
SADS152 Bahar 2 0 2 2

Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili Türkçe
Türü Seçmeli
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Ögr. Gör. Uğurcan METİN
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Bu dersin amacı yetiştirdiğimiz öğrencilerin misafirleri en doğru şekilde ağırlamasını sağlamaktır.
İçeriği Türk mutfağı, Dünya mutfakları, Servis hizmetleri, Yiyecek - içecek servisi, konukla iletişim, Yiyecek- İçecek maliyet kontrolü

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Dünya mutfakları hakkında genel bilgi verilir
2 İçecekler hakkında kesin bir bilgiye sahip olma
3 Servis teknikleri hakkında tam bir bilgi olmamızı sağlar
4 Konukla iletişimin üst düzeye çıkması sağlanır.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Osmanlı dönem i Türk mutfağı
2 Cumhuriyet Dönemi Türk mutfağı
3 Amerika Mutfak Kültürü
4 Fransız mutfağı
5 İtalyan mutfağı
6 Uzakdoğu mutfağı
7 Servis teknikleri
8 Yiyecek içecek servisi
9 Konukla iletişim
10 Yİyecek -içecek maliyeti
11 İçecekler bilgisi1
12 Alkolsüz içecekler
13 Alkollü içecekler
14 özel gün hazırlığı bilgisi
15
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 M. SARIŞIK Gastronomi bilimi

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 %40 Ara Sınav Ara Sınav
2 %60 Son Sınav Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Dünya mutfakları hakkında genel bilgi verilir
2 İçecekler hakkında kesin bir bilgiye sahip olma
3 Servis teknikleri hakkında tam bir bilgi olmamızı sağlar
4 Konukla iletişimin üst düzeye çıkması sağlanır.
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
1 Ders Süresi 14 2 28
2 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
3 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
4 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
5 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
6 Atölye 0 0 0
7 Ara Sınav için Hazırlık 0 0 0
8 Ara Sınav 0 0 0
9 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ödev 0 0 0
11 Ara Proje 0 0 0
12 Ara Uygulama 0 0 0
13 Son Proje 0 0 0
14 Son Uygulama 0 0 0
15 Son Sınav için Hazırlık 0 0 0
16 Son Sınav 0 0 0
  28