Meslek Yüksekokulu
Ağız Ve Diş Sağlığı
Ders Bilgileri
İKRAM HİZMETLERİ |
Kodu |
Dönemi |
Teori |
Uygulama |
Ulusal Kredisi |
AKTS Kredisi |
Saat / Hafta |
SADS152 |
Bahar |
2 |
0 |
2 |
2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) |
|
Dili |
Türkçe |
Türü |
Seçmeli |
Seviyesi |
Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) |
Ögr. Gör. Uğurcan METİN |
Öğretim Sistemi |
Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar |
|
Staj Durumu |
Yok |
Amacı |
Bu dersin amacı yetiştirdiğimiz öğrencilerin misafirleri en doğru şekilde ağırlamasını sağlamaktır. |
İçeriği |
Türk mutfağı, Dünya mutfakları, Servis hizmetleri, Yiyecek - içecek servisi, konukla iletişim, Yiyecek- İçecek maliyet kontrolü |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# |
Öğrenim Çıktıları |
1 |
Dünya mutfakları hakkında genel bilgi verilir |
2 |
İçecekler hakkında kesin bir bilgiye sahip olma |
3 |
Servis teknikleri hakkında tam bir bilgi olmamızı sağlar |
4 |
Konukla iletişimin üst düzeye çıkması sağlanır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# |
Konular |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Osmanlı dönem i Türk mutfağı |
|
2 |
Cumhuriyet Dönemi Türk mutfağı |
|
3 |
Amerika Mutfak Kültürü |
|
4 |
Fransız mutfağı |
|
5 |
İtalyan mutfağı |
|
6 |
Uzakdoğu mutfağı |
|
7 |
Servis teknikleri |
|
8 |
Yiyecek içecek servisi |
|
9 |
Konukla iletişim |
|
10 |
Yİyecek -içecek maliyeti |
|
11 |
İçecekler bilgisi1 |
|
12 |
Alkolsüz içecekler |
|
13 |
Alkollü içecekler |
|
14 |
özel gün hazırlığı bilgisi |
|
15 |
|
|
16 |
Son Sınav |
|
Resources
# |
Malzeme / Kaynak Adı |
Kaynak Hakkında Bilgi |
Referans / Önerilen Kaynak |
1 |
M. SARIŞIK Gastronomi bilimi |
|
|
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# |
Ağırlık |
Çalışma Türü |
Çalışma Adı |
1 |
%40 |
Ara Sınav |
Ara Sınav |
2 |
%60 |
Son Sınav |
Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# |
Öğrenim Çıktıları |
Program Çıktıları |
Ölçme ve Değerlendirme |
1 |
Dünya mutfakları hakkında genel bilgi verilir |
|
|
2 |
İçecekler hakkında kesin bir bilgiye sahip olma |
|
|
3 |
Servis teknikleri hakkında tam bir bilgi olmamızı sağlar |
|
|
4 |
Konukla iletişimin üst düzeye çıkması sağlanır. |
|
|
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# |
Etkinlik |
Adet |
Süre (Saat) |
İş Yükü |
1 |
Ders Süresi |
14 |
2 |
28 |
2 |
Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) |
0 |
0 |
0 |
3 |
Sunum ve Seminer Hazırlama |
0 |
0 |
0 |
4 |
İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması |
0 |
0 |
0 |
5 |
Belge/Bilgi listeleri oluşturma |
0 |
0 |
0 |
6 |
Atölye |
0 |
0 |
0 |
7 |
Ara Sınav için Hazırlık |
0 |
0 |
0 |
8 |
Ara Sınav |
0 |
0 |
0 |
9 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
0 |
10 |
Ödev |
0 |
0 |
0 |
11 |
Ara Proje |
0 |
0 |
0 |
12 |
Ara Uygulama |
0 |
0 |
0 |
13 |
Son Proje |
0 |
0 |
0 |
14 |
Son Uygulama |
0 |
0 |
0 |
15 |
Son Sınav için Hazırlık |
0 |
0 |
0 |
16 |
Son Sınav |
0 |
0 |
0 |
|
28 |