Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme Ve Diyetetik
Ders Bilgileri
BESLENME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIĞI | |||||
---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi |
Saat / Hafta | |||||
BDY314 | Bahar | 3 | 0 | 3 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
---|---|
Dili | Türkçe |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Doç. Dr. Betül Gülşen Atalay |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Beslenme eğitimi ve danışmanlığı konusunda yetkinlik kazandırmak |
İçeriği | Beslenme eğitim yöntemleri ve uygulamalarını içermektedir. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Beslenme eğitiminde kullanılan uygun yöntem ve materyalleri bilir |
2 | Beslenme eğitimi müdahaleleri planlayabilir ve uygulayabilir. |
3 | Beslenme eğitimi ile ilgili temel kavramları ve teorileri açıklayabilir |
4 | Çeşitli yaş ve nüfus gruplarına beslenme eğitimi verebilir |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı ve Eğitimin Temel İlkeleri | Anlatım, tartışma, ödev |
2 | Eğitim Yöntemleri ve Eğitim Materyalleri | Anlatım, tartışma, ödev |
3 | Eğiticinin Özellikleri | Anlatım, tartışma, ödev |
4 | İletişim teknikleri ve İletişim Engelleri | Anlatım, tartışma, ödev |
5 | Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri | Anlatım, tartışma, ödev |
6 | Çocuk ve Ebeveynlerde Beslenme Eğitimi | Anlatım, tartışma, ödev |
7 | Toplu Beslenme Sistemlerinde Eğitim | Anlatım, tartışma, ödev |
8 | Arasınav | |
9 | Eğitim Planı Hazırlama ve Eğitim Modülü | Anlatım, tartışma, ödev |
10 | Öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin sunulması-1 (Gebe) | Anlatım, tartışma, ödev |
11 | Öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin sunulması-2 (Emzikli) | Anlatım, tartışma, ödev |
12 | Öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin sunulması-3 (Çocuk) | Anlatım, tartışma, ödev |
13 | Öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin sunulması-4 (Yetişkin hasta) | Anlatım, tartışma, ödev |
14 | Öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin sunulması-5 (Hizmet içi eğitim) | Anlatım, tartışma, ödev |
15 | Öğrenciler tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin sunulması-6(Yaşlı) | Anlatım, tartışma, ödev |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Contento, I. R. (2007). Nutrition education: linking research, theory, and practice. | ||
2 | Beslenme Eğitimi Rehberi, Prof. Dr. Türkan Kutlay Merdol, Özgür Yayınları, 2012 |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | %30 | Ara Sınav | Ara Sınav |
2 | %50 | Son Sınav | Son Sınav |
3 | %20 | Ödev | Ödev |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Beslenme eğitiminde kullanılan uygun yöntem ve materyalleri bilir | 1͵2͵4͵7͵15 | 1͵2͵3 |
2 | Beslenme eğitimi müdahaleleri planlayabilir ve uygulayabilir. | 1͵2͵4͵7͵15 | 1͵2͵3 |
3 | Beslenme eğitimi ile ilgili temel kavramları ve teorileri açıklayabilir | 1͵2͵4͵7͵15 | 1͵2͵3 |
4 | Çeşitli yaş ve nüfus gruplarına beslenme eğitimi verebilir | 1͵2͵4͵7͵15 | 1͵2͵3 |
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
1 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
2 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
3 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
4 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
5 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
6 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 6 | 6 |
8 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
9 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
10 | Ödev | 1 | 4 | 4 |
11 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
12 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
15 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 8 | 8 |
16 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
90 |