# |
Öğrenim Çıktıları |
1 |
Mesleki etik kurallarına ve mevzuata uygun olarak Beslenme ve Diyetetik alanında görev, hak ve sorumlulukları yerine getirebilme |
2 |
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme |
3 |
Alanı ile ilgili faaliyetleri, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında edindiği bilinç doğrultusunda yürütebilme |
4 |
Alana özgü proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı ile çevre koruma ve iş güvenliği konularında konularında yeterli bilince sahip olma |
# |
Konular |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Ahlak gelişimi ve ahlaki gelişim kuramları |
Anlatım, tartışma, sunum |
2 |
Etik ve ahlak kavramlarının incelenmesi |
Anlatım, tartışma, sunum |
3 |
Etiğin tarihsel gelişimi |
Anlatım, tartışma, sunum |
4 |
Etiğin unsurları ve etiğin hukukla ilişkisi |
Anlatım, tartışma, sunum |
5 |
Mesleki etik kavramı ve tarihsel gelişimi |
Anlatım, tartışma, sunum |
6 |
Yönetsel etik alanında yapılan çalışmalar |
Anlatım, tartışma, sunum |
7 |
Etik dışı davranışlar ve nedenleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
8 |
Ara Sınav |
Yazılı |
9 |
Etik dışı davranışların çözümü, etik kurallar ve uygulamalar |
Anlatım, tartışma, sunum |
10 |
Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelenmesi |
Anlatım, tartışma, sunum |
11 |
Etiğe uygun karar verme |
Anlatım, tartışma, sunum |
12 |
Kurumsal sosyal sorumluluğun tanımı ve tarihsel gelişimi |
Anlatım, tartışma, sunum |
13 |
Kurumsal sosyal sorumluluk ve etik |
Anlatım, tartışma, sunum |
14 |
Mesleki uygulamalar, örnekler, vaka incelemeleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
15 |
Mesleki uygulamalar, örnekler, vaka incelemeleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
16 |
Son Sınav |
Yazılı |
# |
Malzeme / Kaynak Adı |
Kaynak Hakkında Bilgi |
Referans / Önerilen Kaynak |
1 |
Mesleki Etik - Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN - Yrd. Doç. Dr. Serdar TARAKÇIOĞLU, Detay yayıncılık, Haziran 2011, Ankara |
|
|
2 |
İş Hayatında Etik - Editör : Suna TEVRÜZ, Beta Yayınları, Şubat, 2007, İstanbul |
|
|
3 |
Dünyada ve Türkiye'de Beslenme Diyetetik Eğitim-Öğretimi, Diyetisyenlik Meslek Etiği - Doç Dr. Muhittin TAYFUR - Dyt. Olcay BARIŞ - Dyt. Naciye NAZAN, Hatipoğlu Yayınevi, Kasım 2011, Ankara |
|
|
# |
Öğrenim Çıktıları |
Program Çıktıları |
Ölçme ve Değerlendirme |
1 |
Mesleki etik kurallarına ve mevzuata uygun olarak Beslenme ve Diyetetik alanında görev, hak ve sorumlulukları yerine getirebilme |
3͵5͵6͵11͵14͵15 |
1͵2 |
2 |
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme |
3͵5͵6͵11͵14͵15 |
1͵2 |
3 |
Alanı ile ilgili faaliyetleri, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında edindiği bilinç doğrultusunda yürütebilme |
3͵5͵6͵11͵14͵15 |
1͵2 |
4 |
Alana özgü proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı ile çevre koruma ve iş güvenliği konularında konularında yeterli bilince sahip olma |
3͵5͵6͵11͵14͵15 |
1͵2 |