Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi

Ders Bilgileri

MESLEKİ UYGULAMA
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GTE220 Bahar 0 40 15 30

Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili Türkçe
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Başak ÖNCEL
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Alanlarına dair teorik olarak öğrendikleri bilgileri mesleki uygulama dersi kapsamında işletmelerde uygulamalı biçimde tecrübe etmek
İçeriği

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Teorik olarak kazanım ettiği beceriler uygulama ile pekiştirilebilecek
2 Çeşitli mesleki deneyimler kazanilacak
3 Araştırma ve geliştirme çalışmalarının önemi kavranacak.
4 Yeni teknoloji hakkında bilgi sahibi olabilmek

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
2 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
3 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
4 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
5 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
6 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
7 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
8 ARA SINAV
9 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
10 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
11 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
12 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
13 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
14 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
15 Gıda üretiminden sorumlu işletmelerde yerinde gözlem
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 %40 Ara Sınav Ara Sınav
2 %60 Son Sınav Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Teorik olarak kazanım ettiği beceriler uygulama ile pekiştirilebilecek 1͵3͵4͵5͵6͵7͵8 1͵2
2 Çeşitli mesleki deneyimler kazanilacak 1͵3͵4͵5͵6͵7͵8 1͵2
3 Araştırma ve geliştirme çalışmalarının önemi kavranacak. 1͵3͵4͵5͵6͵7͵8 1͵2
4 Yeni teknoloji hakkında bilgi sahibi olabilmek 1͵3͵4 1͵2
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
1 Ders Süresi 14 40 560
2 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
3 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
4 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
5 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
6 Atölye 0 0 0
7 Ara Sınav için Hazırlık 0 0 0
8 Ara Sınav 0 0 0
9 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ödev 0 0 0
11 Ara Proje 0 0 0
12 Ara Uygulama 0 0 0
13 Son Proje 0 0 0
14 Son Uygulama 0 0 0
15 Son Sınav için Hazırlık 0 0 0
16 Son Sınav 0 0 0
  560