# |
Öğrenim Çıktıları |
1 |
Gıdaların kurutulması, kurutucu sistemler ve kurutma işlemi ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
2 |
Gıdaların dondurulması ve soğutulması, dondurucular, soğutucu sistemler ve dondurma, soğutma işlemi ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
3 |
Termizasyon, pastörizasyon ve sterilizasyon ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
4 |
Asit ve alkol fermantasyonu ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
5 |
Gıdaların depolanması ve depolama ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
# |
Konular |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Kurutma işleminin esası ve kurutma sistemleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
2 |
Evaporasyon işleminin esası ve evaporasyon sistemleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
3 |
Dondurma işleminin esası ve dondurma sistemleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
4 |
Soğutma ve kristalizasyon işlemlerinin esasları, soğutucular |
Anlatım, tartışma, sunum |
5 |
Ekstrüzyon ve haşlama işlemlerinin esasları |
Anlatım, tartışma, sunum |
6 |
Pişirme ve termizasyon işlemlerinin esasları |
Anlatım, tartışma, sunum |
7 |
Pastörizasyon işleminin esası ve pastörizasyon sistemleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
8 |
Ara sınav |
Yazılı |
9 |
Sterilizasyon işleminin esası ve sterilizasyon sistemleri |
Anlatım, tartışma, sunum |
10 |
Asit fermantasyonu ve uygulama alanları |
Anlatım, tartışma, sunum |
11 |
Alkol fermantasyonu ve uygulama alanları |
Anlatım, tartışma, sunum |
12 |
Depolama şartları, teknikleri ve depo kontrolü |
Anlatım, tartışma, sunum |
13 |
Soğuk depolama ve uygulama alanları |
Anlatım, tartışma, sunum |
14 |
Dondurarak depolama ve uygulama alanları |
Anlatım, tartışma, sunum |
15 |
Işınlama |
Anlatım, tartışma, sunum |
16 |
Son Sınav |
Yazılı |
# |
Öğrenim Çıktıları |
Program Çıktıları |
Ölçme ve Değerlendirme |
1 |
Gıdaların kurutulması, kurutucu sistemler ve kurutma işlemi ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
3͵5͵6͵7͵10 |
1͵2 |
2 |
Gıdaların dondurulması ve soğutulması, dondurucular, soğutucu sistemler ve dondurma, soğutma işlemi ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
3͵5͵6͵7͵10 |
1͵2 |
3 |
Termizasyon, pastörizasyon ve sterilizasyon ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
3͵5͵6͵7͵10 |
1͵2 |
4 |
Asit ve alkol fermantasyonu ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
3͵5͵6͵7͵10 |
1͵2 |
5 |
Gıdaların depolanması ve depolama ile ilgili temel bilgileri ve kavramları bilir.
|
3͵5͵6͵7͵10 |
1͵2 |