Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
Hemşirelik Ve Sağlık Hizmetleri

Ders Bilgileri

MİKROBİYOLOJİ/PARAZİTOLOJİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
HEM106 Bahar 3 0 3 4

Ön Koşulu Olan Ders( ler ) yok
Dili Türkçe
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr.Gör.Suna Kızılyıldırım
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar yok
Staj Durumu Yok
Amacı Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği, Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisini öğrenmek
İçeriği 1. Mikrobiyolojinin Tarihçesi 2. Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, 3. Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği 4. Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisi,

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları,
2 Numunelerin Alınma Kuralları Ve Numunelerde Bulunan Mikroorganizmalar
3 Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri
4 Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği
5 Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri,

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Mikrobiyolojinin Tarihçesi Anlatım
2 Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, Anlatım
3 Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği Anlatım
4 Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisi, Anlatım
5 Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisi, Anlatım
6 İnsan Vücudunun Doğal Florası, Özel Çevrelerin Mikrobiyolojisi Anlatım
7 İnsan Vücudunun Doğal Florası, Özel Çevrelerin Mikrobiyolojisi Anlatım
8 ara sınav sınav
9 Numunelerin Alınma Kuralları Ve Numunelerde Bulunan Mikroorganizmalar Anlatım
10 İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, Anlatım
11 İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, Anlatım
12 Antibiyotiklerin Bakterilere Etkileri Anlatım
13 Antibiyotiklerin Bakterilere Etkileri Anlatım
14 Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri Anlatım
15 Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri Anlatım
16 Son Sınav sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Prof. Dr. Hakkı Bilgehan: Temel Mikrobiyoloji ve Bağışıklık Bilimi uygulama konuları ile birlikte.Barış yayınları fakülteler kitabevi.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 %40 Ara Sınav Ara Sınav
2 %60 Son Sınav Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, 1͵6͵8 1͵2
2 Numunelerin Alınma Kuralları Ve Numunelerde Bulunan Mikroorganizmalar 1͵2 1͵2
3 Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri 1͵2͵6͵8 1͵2
4 Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği 1 1͵2
5 Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, 1 1͵2
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
1 Ders Süresi 14 3 42
2 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
3 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
4 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
5 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
6 Atölye 0 0 0
7 Ara Sınav için Hazırlık 0 0 0
8 Ara Sınav 1 2 2
9 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ödev 0 0 0
11 Ara Proje 0 0 0
12 Ara Uygulama 0 0 0
13 Son Proje 0 0 0
14 Son Uygulama 0 0 0
15 Son Sınav için Hazırlık 1 3 3
16 Son Sınav 1 1 1
  90