Meslek Yüksekokulu
Aşçılık
Ders Bilgileri
GENEL TURİZM | |||||
---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi |
Saat / Hafta | |||||
AŞÇ235 | Güz | 2 | 0 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
---|---|
Dili | Türkçe |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Didem Demir |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Bu dersle, aşçılık programında turizm, seyahat ve gastronomi turizmi ile ilgili kavramları açıklamak ve turizmde yeni eğilimler hakkında yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktır. |
İçeriği | Programda öğrenim gören öğrenciler turizm alanında temel bir turizm bilgisine sahip olacaklardır. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Genel turizm bilgi ve kültürüne sahip olabilme |
2 | Turizme yönelik düşünmeyi geliştirme |
3 | Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazandırma,turizm kavramlarına yönelik araştırma ve incelemeye yöneltme |
4 | Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi |
5 | Bilimsel, sistemli ve mantıklı düşünebilmeyi öğretme |
6 | Uygulamalı eğitimle, uygulamalı bilimlerle olan ilişkiyi anlamasını sağlama. |
7 | Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verme becerisini geliştirebilme |
8 | Sosyal kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulama becerisi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Turizm ve turist kavramı ve turizmle ilgili diğer kavramlar | |
2 | Turizmin çeşitleri hakkında bilgi | |
3 | Turizmin Ekonomideki yeri ve önemi | |
4 | Turizm arzı / Turistik ürün olarak Kültür ve Sanat | |
5 | Turizmin diğer disiplinlerle ilişkisi ve önemi | |
6 | Turizmin gelişmesine etki eden unsurlar | |
7 | Turizm politikası ve planlaması | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Turizmin ekonomik sosyal ve fiziksel çevre ilişkisi | |
10 | Türkiye ören yerleri, müzeler , sit alanları ve tabi zenginlikleri | |
11 | Gastronomi ve Turizm | |
12 | Gastronomi ve Turizm | |
13 | Türkiye'de turizm | |
14 | Uluslararası Turizm ve geleceğe yönelik eğilimler | |
15 | Turizm sektörünün sorunları | |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Genel turizm : ilkeler-kavramlar / Kozak, Nazmi. ; Nazmi Kozak, Meryem Akoğlan Kozak, Metin Kozak. | ||
2 | Turizm : turizm olayına genel yaklaşım / Toskay, Tunca ; Tunca Toskay | ||
3 | Türkiye'nin genel ve turizm coğrafyası / Köksal, Aydoğan. | ||
4 | Turizm İşletmelerinde Çevre Sağlığı / Salvato, Joseph A. ; Joseph A. Salvato ; Çev.: Dilşad Cebeci , ed.: Osman Hayran, Adnan Aydın |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | %40 | Ara Sınav | Ara Sınav |
2 | %60 | Son Sınav | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Genel turizm bilgi ve kültürüne sahip olabilme | 14͵15 | 1͵2 |
2 | Turizme yönelik düşünmeyi geliştirme | 14͵15 | 1͵2 |
3 | Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazandırma,turizm kavramlarına yönelik araştırma ve incelemeye yöneltme | 14 | 1͵2 |
4 | Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi | 11͵14͵15 | 1͵2 |
5 | Bilimsel, sistemli ve mantıklı düşünebilmeyi öğretme | 13͵15 | 1͵2 |
6 | Uygulamalı eğitimle, uygulamalı bilimlerle olan ilişkiyi anlamasını sağlama. | 14͵15 | 1͵2 |
7 | Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verme becerisini geliştirebilme | 11͵14͵15 | 1͵2 |
8 | Sosyal kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulama becerisi | 11͵14͵15 | 1͵2 |
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
1 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
2 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
3 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 10 | 1 | 10 |
4 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
5 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
6 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Sınav için Hazırlık | 0 | 0 | 0 |
12 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Proje | 1 | 2 | 2 |
14 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
15 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 4 | 4 |
16 | Son Sınav | 1 | 2 | 2 |
60 |