Meslek Yüksekokulu
Diyaliz
Ders Bilgileri
PARAZİTOLOJİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi |
Saat / Hafta | |||||
DYZ105 | Güz | 2 | 0 | 2 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | yok |
---|---|
Dili | Türkçe |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr.Gör.Müjgan BAYER |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği, Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisini öğrenmek |
İçeriği | 1. Mikrobiyolojinin Tarihçesi 2. Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, 3. Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği 4. Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisi, |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, |
2 | Numunelerin Alınma Kuralları Ve Numunelerde Bulunan Mikroorganizmalar |
3 | Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri |
4 | Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği |
5 | Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Mikrobiyolojinin Tarihçesi | |
2 | Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, | Anlatım |
3 | Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği | Anlatım |
4 | Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisi, | Anlatım |
5 | Mikroplar Arası ve Mikrop Organizma İlişkisi, | Anlatım |
6 | İnsan Vücudunun Doğal Florası, Özel Çevrelerin Mikrobiyolojisi | Anlatım |
7 | İnsan Vücudunun Doğal Florası, Özel Çevrelerin Mikrobiyolojisi | Anlatım |
8 | ara sınav | sınav |
9 | Numunelerin Alınma Kuralları Ve Numunelerde Bulunan Mikroorganizmalar | Anlatım |
10 | İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, | Anlatım |
11 | İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, | Anlatım |
12 | Antibiyotiklerin Bakterilere Etkileri | Anlatım |
13 | Antibiyotiklerin Bakterilere Etkileri | Anlatım |
14 | Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri | Anlatım |
15 | Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri | Anlatım |
16 | Son Sınav | sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Prof. Dr. Hakkı Bilgehan: Temel Mikrobiyoloji ve Bağışıklık Bilimi uygulama konuları ile birlikte.Barış yayınları fakülteler kitabevi. |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | %40 | Ara Sınav | Ara Sınav |
2 | %60 | Son Sınav | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | İnfeksiyon ve Bulaşma Yolları, | 1͵6͵8 | 1͵2 |
2 | Numunelerin Alınma Kuralları Ve Numunelerde Bulunan Mikroorganizmalar | 1͵2 | 1͵2 |
3 | Sterilizasyon, Dezenfeksiyon Yöntemleri | 1͵2͵6͵8 | 1͵2 |
4 | Bakterilerin Hücre Yapısı, Beslenmesi, Çoğalması,Genetiği | 1 | 1͵2 |
5 | Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, | 1 | 1͵2 |
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
1 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
2 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 3 | 42 |
3 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
4 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
5 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
6 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav için Hazırlık | 0 | 0 | 0 |
8 | Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
9 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
10 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
12 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
15 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
16 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
76 |