Meslek Yüksekokulu
Aşçılık

Ders Bilgileri

MESLEKİ YABANCI DİL
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
AŞÇ227 Güz 3 0 3

Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili Türkçe
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Dr. Öğr. Gör. Didem Demir
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders öncelikle temel düzeyde İngilizce gramer yapılarının açıklanması üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu yapılırken çeşitli yollarla bütün dil becerilerinin geliştirilmesi teşvik edilmektedir. Alıştırmalar dinleme, sözlü iletişim veya okuma-anlama becerileri veya bunların bir kombinasyonuna yönelik olarak işlenmektedir.
İçeriği İsimler ve Meslekler -Yardımcı Fiil İnsanları tanımlama-Tekil-çoğul İsimler Alfabe-Özel İsimler-Cins İsimler İlişkiler-İnsanları Tanıtma İsim ve Soyisim Söyleme Telefon numarası ve Adres sorma-Yardımcı fiil ve soru kelimesi kullanarak soru sorma Yön Sorma ve Ulaşım-Yön Sorma-Bulunma Durumu Soruları ve Yanıtları Yön Tarif Etme va Anlama Ulaşım aracı tavsiye etme İnsanlar-Aile Üyelerini tanımlama-yardımcı fiil ve soru kelimesi kullanarak soru sorma Aile hakkında konuşma İnsanları tasvir etme-sıfatlar İnsanları tasvir etme Okuma Çalışmaları

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Temel düzeyde gramer yapılarını öğrenir
2 konuşma ingilizcesinde faydalı olabilecek basit kalıpları bilir
3 temel düzeyde kelime bilgisi edinir
4 faydalı kalıplardan faydalanarak kendisini ifade eder
5 yemek reçetelerini okuyup, uygulayabilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Names and Occupations 'To Be' İnteraktif
2 Identify People- Singular and Plural Nouns İnteraktif
3 Proper and Common Phrases İnteraktif
4 Introducing People İnteraktif
5 Asking simple daily questions İnteraktif
6 Dialogues İnteraktif
7 Create menus İnteraktif
8 Midterm Exam Yazılı
9 How to get get the order İnteraktif
10 Asking questions about the menu, restaurant İnteraktif
11 Recipes İnteraktif
12 Recipes İnteraktif
13 Recipes İnteraktif
14 Recipes İnteraktif
15 Recipes İnteraktif
16 Son Sınav Yazılı

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 English for restaurant workers, Tallala Renee
2 workbook : level 2 / Wakeman, Kate ; Kate Wakeman, Danae Kozanoğlou.
3 elementary : teacher’s book / Sayer, Mike ; Mike Sayer
4

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 %40 Ara Sınav Ara Sınav
2 %60 Son Sınav Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Temel düzeyde gramer yapılarını öğrenir 1͵10͵13 1͵2
2 konuşma ingilizcesinde faydalı olabilecek basit kalıpları bilir 1͵11͵13 1͵2
3 temel düzeyde kelime bilgisi edinir 13͵14 1͵2
4 faydalı kalıplardan faydalanarak kendisini ifade eder 2͵9͵11 1͵2
5 yemek reçetelerini okuyup, uygulayabilir. 1͵9 1͵2
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
1 Ders Süresi 14 3 42
2 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
3 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
4 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
5 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
6 Atölye 0 0 0
7 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
8 Ara Sınav 1 1 1
9 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ödev 0 0 0
11 Ara Proje 0 0 0
12 Ara Uygulama 0 0 0
13 Son Proje 0 0 0
14 Son Uygulama 0 0 0
15 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
16 Son Sınav 1 2 2
  90