Meslek Yüksekokulu
Aşçılık

Ders Bilgileri

MESLEKİ YABANCI DİL-II
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
AŞÇ210 Bahar 3 0 3 3

Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili Türkçe
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Didem Demir
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Bu ders öncelikle temel düzeyde İngilizce gramer yapılarının açıklanması üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu yapılırken çeşitli yollarla bütün dil becerilerinin geliştirilmesi teşvik edilmektedir. Alıştırmalar dinleme, sözlü iletişim veya okuma-anlama becerileri veya bunların bir kombinasyonuna yönelik olarak işlenmektedir.
İçeriği İsimler ve Meslekler -Yardımcı Fiil İnsanları tanımlama-Tekil-çoğul İsimler Alfabe-Özel İsimler-Cins İsimler İlişkiler-İnsanları Tanıtma İsim ve Soyisim Söyleme Telefon numarası ve Adres sorma-Yardımcı fiil ve soru kelimesi kullanarak soru sorma Yön Sorma ve Ulaşım-Yön Sorma-Bulunma Durumu Soruları ve Yanıtları Yön Tarif Etme va Anlama Ulaşım aracı tavsiye etme İnsanlar-Aile Üyelerini tanımlama-yardımcı fiil ve soru kelimesi kullanarak soru sorma Aile hakkında konuşma İnsanları tasvir etme-sıfatlar İnsanları tasvir etme Okuma Çalışmaları

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Bir eğlence programı tasarlar.
2 Bilgi broşürü hazırlar.
3 Bir yere nasıl gidileceğini tarif eder.
4 İşe başvuru mektubu ve CV yazar.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Öğrencilere dersi tanıtma: Yemek ve içecekler konusunda öneride bulunurken kullanılan kalıplar
2 Turizmin ekonomik etkileri üzerine metin inceleme ve alıştırma
3 Rezervasyon yapmada kullanılan kalıplar
4 Telefonda oda ayırma ve konfirme etme
5 Edilgen çatıyı kullanarak bir süreci anlatma
6 Müşterileri karşılamada ve iletişim kurmada kullanılan kalıplar
7 Soruları yanıtlamada kullanılan zaman zarfları
8 Ara Sınav
9 Neden-sonuç ilişkisi açıklama
10 Restoranda sipariş alma
11 Mönü hazırlama
12 Reçete hazırlama
13 Reçete hazırlama
14 Reçete hazırlama
15 Genel Tekrar
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 English For Restaurant Workers, Tatalla Rence

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 %40 Ara Sınav Ara Sınav
2 %60 Son Sınav Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Bir eğlence programı tasarlar. 1͵11͵13 1͵2
2 Bilgi broşürü hazırlar. 4͵7͵8͵9͵10 1͵2
3 Bir yere nasıl gidileceğini tarif eder. 2͵7͵13 1͵2
4 İşe başvuru mektubu ve CV yazar. 3͵13 1͵2
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
1 Ders Süresi 14 3 42
2 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
3 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
4 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
5 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
6 Atölye 0 0 0
7 Ara Sınav için Hazırlık 1 2 2
8 Ara Sınav 1 1 1
9 Kısa Sınav 0 0 0
10 Ödev 0 0 0
11 Ara Proje 0 0 0
12 Ara Uygulama 0 0 0
13 Son Proje 0 0 0
14 Son Uygulama 0 0 0
15 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
16 Son Sınav 1 1 1
  90