Meslek Yüksekokulu
Aşçılık
Ders Bilgileri
MESLEKİ YABANCI DİL-II |
Kodu |
Dönemi |
Teori |
Uygulama |
Ulusal Kredisi |
AKTS Kredisi |
Saat / Hafta |
AŞÇ210 |
Bahar |
3 |
0 |
3 |
3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) |
|
Dili |
Türkçe |
Türü |
Zorunlu |
Seviyesi |
Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) |
Öğr. Gör. Didem Demir |
Öğretim Sistemi |
Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar |
|
Staj Durumu |
Yok |
Amacı |
Bu ders öncelikle temel düzeyde İngilizce gramer yapılarının açıklanması üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu yapılırken çeşitli yollarla bütün dil becerilerinin geliştirilmesi teşvik edilmektedir. Alıştırmalar dinleme, sözlü iletişim veya okuma-anlama becerileri veya bunların bir kombinasyonuna yönelik olarak işlenmektedir. |
İçeriği |
İsimler ve Meslekler -Yardımcı Fiil İnsanları tanımlama-Tekil-çoğul İsimler Alfabe-Özel İsimler-Cins İsimler İlişkiler-İnsanları Tanıtma İsim ve Soyisim Söyleme Telefon numarası ve Adres sorma-Yardımcı fiil ve soru kelimesi kullanarak soru sorma Yön Sorma ve Ulaşım-Yön Sorma-Bulunma Durumu Soruları ve Yanıtları Yön Tarif Etme va Anlama Ulaşım aracı tavsiye etme İnsanlar-Aile Üyelerini tanımlama-yardımcı fiil ve soru kelimesi kullanarak soru sorma Aile hakkında konuşma İnsanları tasvir etme-sıfatlar İnsanları tasvir etme Okuma Çalışmaları |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# |
Öğrenim Çıktıları |
1 |
Bir eğlence programı tasarlar. |
2 |
Bilgi broşürü hazırlar. |
3 |
Bir yere nasıl gidileceğini tarif eder. |
4 |
İşe başvuru mektubu ve CV yazar. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# |
Konular |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Öğrencilere dersi tanıtma: Yemek ve içecekler konusunda öneride bulunurken kullanılan kalıplar |
|
2 |
Turizmin ekonomik etkileri üzerine metin inceleme ve alıştırma |
|
3 |
Rezervasyon yapmada kullanılan kalıplar |
|
4 |
Telefonda oda ayırma ve konfirme etme |
|
5 |
Edilgen çatıyı kullanarak bir süreci anlatma |
|
6 |
Müşterileri karşılamada ve iletişim kurmada kullanılan kalıplar |
|
7 |
Soruları yanıtlamada kullanılan zaman zarfları |
|
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Neden-sonuç ilişkisi açıklama |
|
10 |
Restoranda sipariş alma |
|
11 |
Mönü hazırlama |
|
12 |
Reçete hazırlama |
|
13 |
Reçete hazırlama |
|
14 |
Reçete hazırlama |
|
15 |
Genel Tekrar |
|
16 |
Son Sınav |
|
Resources
# |
Malzeme / Kaynak Adı |
Kaynak Hakkında Bilgi |
Referans / Önerilen Kaynak |
1 |
English For Restaurant Workers, Tatalla Rence |
|
|
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# |
Ağırlık |
Çalışma Türü |
Çalışma Adı |
1 |
%40 |
Ara Sınav |
Ara Sınav |
2 |
%60 |
Son Sınav |
Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# |
Öğrenim Çıktıları |
Program Çıktıları |
Ölçme ve Değerlendirme |
1 |
Bir eğlence programı tasarlar. |
1͵11͵13 |
1͵2 |
2 |
Bilgi broşürü hazırlar. |
4͵7͵8͵9͵10 |
1͵2 |
3 |
Bir yere nasıl gidileceğini tarif eder. |
2͵7͵13 |
1͵2 |
4 |
İşe başvuru mektubu ve CV yazar. |
3͵13 |
1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# |
Etkinlik |
Adet |
Süre (Saat) |
İş Yükü |
1 |
Ders Süresi |
14 |
3 |
42 |
2 |
Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) |
14 |
3 |
42 |
3 |
Sunum ve Seminer Hazırlama |
0 |
0 |
0 |
4 |
İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması |
0 |
0 |
0 |
5 |
Belge/Bilgi listeleri oluşturma |
0 |
0 |
0 |
6 |
Atölye |
0 |
0 |
0 |
7 |
Ara Sınav için Hazırlık |
1 |
2 |
2 |
8 |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
9 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
0 |
10 |
Ödev |
0 |
0 |
0 |
11 |
Ara Proje |
0 |
0 |
0 |
12 |
Ara Uygulama |
0 |
0 |
0 |
13 |
Son Proje |
0 |
0 |
0 |
14 |
Son Uygulama |
0 |
0 |
0 |
15 |
Son Sınav için Hazırlık |
1 |
2 |
2 |
16 |
Son Sınav |
1 |
1 |
1 |
|
90 |