Meslek Yüksekokulu
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
Ders Bilgileri
TIBBİ MİKROBİYOLOJİ II | |||||
---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi |
Saat / Hafta | |||||
TLT204 | Bahar | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
---|---|
Dili | Türkçe |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. Dr. Müjgan BAYER |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Öğrencilerin tıbbi mikrobiyolojinin genel bilgileri konusunda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamaktır |
İçeriği | Bu ders tıbbi laboratuarlarda çalışacak teknikerlere yönelik tıbbi mikrobiyoloji konuları olan klinik bakteriyoloji, gram pozitif ve negatif koklar, gram negatif kokobasitler,gram negatif non-fermentatif basiller,enterobakteriler,vibriolar, gram negatif anaerob bakteriler,gram pozitif anaerob bakteriler,gram pozitif basiller,mikobakteriler,klamidyalar,campylobacteriaceae, mycoplasmateceae'nı içerir. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Mikroorganizmaların genel özelliklerini öğrenir |
2 | Mikroorganizma-konak ilişkileri hakkında temel bilgiler edinir |
3 | Mikroorganizma üretimi hakkında bilgi edinir |
4 | Sterilizasyon ve dezenfeksiyonu öğrenir |
5 | Tıbbi önemi olan bakteriler hakkında temel ve ileri bilgiler edinir |
6 | Antibiyotiklerin etki ve direnç mekanizmaları hakkında bilgi edinir |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Klinik Bakteriyolojiye giriş | Anlatım, Tartışma |
2 | Gram pozitif koklar | Anlatım, Tartışma |
3 | Gram negatif koklar | Anlatım, Tartışma |
4 | Gram negatif kokobasitler | Anlatım, Tartışma |
5 | Gram negatif Non-fermentatif basiller | Anlatım, Tartışma |
6 | Enterobakteriler | Anlatım, Tartışma |
7 | Vibriolar | Anlatım, Tartışma |
8 | Ara sınav | |
9 | Gram negatif anaerob bakteriler | Anlatım, Tartışma |
10 | Gram pozitif anaerob bakteriler | Anlatım, Tartışma |
11 | Gram pozitif basiller | Anlatım, Tartışma |
12 | Mikobakteriler | Anlatım, Tartışma |
13 | Klamidyalar | Anlatım, Tartışma |
14 | Campylobacteriaceae, Mycoplasmateceae | Anlatım, Tartışma |
15 | Campylobacteriaceae, Mycoplasmateceae | |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | %40 | Ara Sınav | Ara Sınav |
2 | %60 | Son Sınav | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Mikroorganizmaların genel özelliklerini öğrenir | 1͵2 | 1͵2 |
2 | Mikroorganizma-konak ilişkileri hakkında temel bilgiler edinir | 2 | 1͵2 |
3 | Mikroorganizma üretimi hakkında bilgi edinir | 1͵13 | 1͵2 |
4 | Sterilizasyon ve dezenfeksiyonu öğrenir | 4͵7 | 1͵2 |
5 | Tıbbi önemi olan bakteriler hakkında temel ve ileri bilgiler edinir | 2͵13 | 1͵2 |
6 | Antibiyotiklerin etki ve direnç mekanizmaları hakkında bilgi edinir | 2͵13 | 1͵2 |
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
1 | Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
2 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 4 | 56 |
3 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
4 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
5 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
6 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav için Hazırlık | 0 | 0 | 0 |
8 | Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
9 | Kısa Sınav | 1 | 1 | 1 |
10 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
12 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
15 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
16 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
120 |